Thormund Schuitema tildelt Frivillighetsprisen 2021

Ordfører Ida Maria Pinnerød delte i dag ut Frivillighetsprisen 2021 i Folkeforum i Bodø Rådhus. Blant 17 nominerte var de tre finalekandidatene Thormund Schuitema (Villa Vekst), Frode Ihlen Kirknes (Krigshistorisk Forening Bodø) og Tverlandmarkas Venner invitert til utdelingen. Tusen takk også til Halvdan Sivertsen og Terje Nohr Olsen som rett etter utdelingen bidro med en minikonsert som en musikalsk gave til våre frivillige hverdagshelter.

Bodø kommunes frivillighetspris 2021 tildeles Thormund Schuitema. Han er nominert av ansatte, hybelboere, frivillige og avdelingsleder ved Villa Vekst.

I 2008 meldte Thormund seg til Bodø Frivillighetssentral fordi han ønsket å bidra med noe i samfunnet. Dette resulterte i at han endte opp som frivillig på Hybelstua på Villa Vekst.

Thormund er i dag den som har jobbet aller lengst på Hybelstua, og det som frivillig! Han takket tidlig nei til å få en lønnet stilling, og var tydelig på at han først og fremst ønsket å bidra med frivillig innsats. På Hybelstua jobber han full vakt hver eneste tirsdag. Han har vært med på å stelle i stand utallige arrangement med mye rigging, drevet storkjøkken og løst utallige små og store utfordringer.

Thormund er ikke bare en solid arbeidskar og teamplayer. Til tross for at han begynner å bli en godt voksen mann, er det ingen som lettere får god kontakt med ungdommene. Med stabilt oppmøte, god humor, stor tålmodighet og glimt i øyet har han gjennom årene blitt en populær bonusbestefar for mange av byens hybelboere.

Ungdommene på Hybelhuset trekker frem at han er til å stole på og en person man «alltid kan spørre om hjelp, råd og innspill».

Thormund er en høyt verdsatt kollega, og har en fantastisk evne til å se, lytte til og vise respekt for ungdom. Med en god dose nysgjerrighet og stort pågangsmot klarer han også holde tritt med sine yngre kolleger i en hektisk arbeidshverdag. Thormund har særdeles god omstillingsevne og vilje til å følge med i tida.

Thormund Schuitema er en ekte ildsjel og hverdagshelt, og en særdeles verdig og velfortjent vinner av Frivillighetsprisen 2021.

Gratulerer – og tusen takk på vegne av oss alle!

2024 © Bodø frivilligsentral