Tirsdag 21 September 2021
Rådhusets Folkeforum
Alzheimardagen
Ulike aktiviteter i regi av Bodø Demensforening

Sommeren er på hell, de fleste voksne er vaksinert, vi får lengre perioder med normaltilstand og Bodø Demensforening vil igjen forsøke å bli mer synlig med våre fellesaktiviteter.  Til tross for vår anonymitet siste år, har vi faktisk fått flere medlemmer.  Dette faktum er ikke bare positivt, det betyr også at flere har fått kognitiv svikt og gjerne en demensdiagnose.  Det er fortsatt behov for at vi står på og skaper et bedre samfunn for demenssyke og deres pårørende. Her er våre hovedaktiviteter i høst:


Lyspunktet – et sted å møtes

I løpet av våren fikk vi satt i gang et heldagstilbud, mandag og fredag som vi kaller Lyspunktet- et sted å møtes. Dette tilbudet samarbeider vi med Gode Øyeblikk som har det faglige ansvaret og vi holder til på Kirkely, rett ved Bodin Domkirke.  Tilbudet er godt mottatt og det er for tiden venteliste. Bildet er tatt i vår da vi plantet og pyntet i hagen med sommer-blomster. Det er fortsatt behov for flere frivillige som kan hjelpe oss i gjennomføringen.


Turløypa og Møteplassen

Vi har startet opp igjen med Turløypa og Møteplassen.  Disse tilbudene går annenhver uke etter følgende timeplan. Møteplassen er annenhver onsdag og Turløypa er annenhver tirsdag. Vi legger ut bilder av aktivitetene på: (20+) Nasjonalforeningen Bodø demensforening | Facebook

Bildet er fra Møteplassens verksted for produksjon av Fastelavnsris i vår. En hyggelig og fargerik stund for både deltakere og frivillige. Hukommelsesteamet er samarbeidspart på Møteplassen.

Det er god plass på disse aktivitetene som er av et par timers varighet.  Vi ordner med transport, hvis en melder seg på dagen før. Se kontaktinformasjon på timeplanen.



Alzheimerdagen 21. september

I år har vi vært så heldig å få låne Rådhusets Folkeforum til å ha vårt første, åpne medlemsmøte 21. september. Det blir veldig spennende.  Hovedtema skal være «et samfunn for alle» og da tenker vi å ta utgangspunkt i Et demensvennlig samfunn som er et opplegg fra vår paraplyorganisasjon Nasjonalforeningen for folkehelsen.

 

Illustrasjonen peker på en del områder som blir bedre for oss alle, om vi setter i gang med opplæringsaktiviteter for et mer demensvennlig samfunn.  Dette blir tema 21. september og du er hjertelig velkommen til å delta i Rådhusets storstue.

Pårørendeskolen

Pårørendeskolen starter også opp igjen med nytt kurs tirsdag 26.10 kl. 18:00-21:00. De neste kveldene blir da 27.10, 02.11, 03.11, 09.11 og 10.11.  Dette er et samarbeid mellom Bodø Demensforening og Hukommelsesteamet i Bodø kommune.  I år vil en kunne delta både fysisk og digitalt.  Mer informasjon om dette kommer.


Vel møtt til høstens aktiviteter og velkommen til å ta kontakt,

hvis du ønsker å snakke med oss. Vi er kun en telefon unna 😊


Åshild J Nordnes


2024 © Bodø frivilligsentral