PC:
Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Mac:
Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Studietur

Studietur til Serbia 2011

I perioden 8 - 15.juni var ei gruppe daglig ledere fra frivilligsentraler i Nordland på Studietur til Serbia.  Det var en fantastisk opplevelse. 

På programmet sto omvisning på Det Norske Hus som ble åpnet i 1987, som et felles prosjekt mellom Norge og Jugoslavia, og er et senter for norsk-serbiske relasjoner av mange slag.  I dette huset i Gornji Milanovac er også Frivilligsentralen etablert og vi fikk være med på åpningen av sentralen og møte den nye lederen som også har bodd og gått på skole i Norge.  Det var besøk fra Norge, med ordførere og representanter fra flere kommuner i sørfylket som har knyttet vennskapsbånd og samarbeid på tvers av landene.  Vi fikk også være med på kransenedlegging og  minnesmarkering av de falne. En sterk opplevelse å hilse på to av veteranene fra denne perioden i vår felles historie.

Vi var med på en Vennskapsmarsj - en turmarsj i nydelig natur, til minne om serbiske krigsfanger som omkom i Norge under annen verdenskrig, og vi hadde med oss norske flagg som mange ville ha.

Vi fikk oppleve serbisk gjestfrihet og kontakt med enkeltmennesker som har gitt varig inntrykk.  Jeg vil rette en stor takk til leder av Dønna Frivilligsentral, Rajko Savic, for den jobben han har utført med å sette sammen et flott program og lagt alt til rette for at vi skulle få de store opplevelsene vi fikk.   

En  "bivirkning" ved turen var at vi 10 deltakere ble godt kjent med hverandre og opplevde et kollegialt fellesskap og sosialt nettverk som er godt i det videre arbeidet vårt.

Noen bilder
 

Det Norske Hus

Gudbjørg039.JPG
Gudbjørg042.JPG
Gudbjørg041.JPG
Gudbjørg058.JPG
Bildene er fra Det Norske Hus og et av gruppa som møter en veteran og et par andre deltakere i arrangementet